Kilpatoiminta

Kilpajoukkueeseen voi pyrkiä, jos lajitaustaa löytyy valmiiksi jo harrastepuolelta. Mikäli varsinaista cheer-taustaa ei ole, mutta harrastuksina on ollut esimerkiksi tanssia, voimistelua tai muuta urheilua, on kilpajoukkueisiin pääsy niinkin mahdollista. Muutoin suosittelemme aloittamaan harrastejoukkueesta.

Kilpajoukkueet on velvoitettu tekemään vähintään kaksi varainkeruuta vuodessa. Varainkeruulla voidaan osittain helpottaa joukkueen kuluja, kuten kilpailu- ja leirimaksuja.

Lajivalmennuksen lisäksi kilpajoukkueista Spirit Bombs, Rockets, Fire ja Grenade harjoittelevat ulkopuolisen valmennuksen johdolla fysiikkaa. Fysiikkatreenien tarkoituksena on kehittää harrastajien fyysisiä ominaisuuksia, jotka parantavat lajitaitojen teknisiä suorituksia. Aikuisten fysiikkaharjoittelu järjestetään kuntosalilla, joten hinta on myös korkeampi.

Uutuutena kunkin ikäluokan edustusjoukkueet (Spirit Bombs, Fire ja Grenade) pääsevät harjoittelemaan akrobatiaa ammattilaisvalmentajan vetämänä kerran kuukaudessa. Akrobatiavalmennus ei aiheuta lisäkuluja urheilijoille, vaan valmennus kustannetaan seuran toimesta.

Harjoittelu kilpajoukkueessa merkitsee sitoutumista tavoitteellisen treenaamisen ja kilpaurheilijan elämäntapaan. Harjoituksissa on oltava läsnä joka kerta, eikä poissaoloja voi tulla kuin sairauden johdosta tai erikseen sovituissa poikkeustilanteissa. Joukkueiden harjoitukset, leirit ja kilpailut ovat pakollisia kaikille joukkueessa urheileville. Toivommekin perheiden tukevan harrastajien urheilua mahdollisimman hyvin ja huomioivan harjoitus-, leiri- ja kilpa-aikataulut perheen menoja ja loma-aikatauluja suunnitellessa.

Mikäli urheilijalla on toinen aikaa vievä harrastus tai muuten esteitä sitoutua koko kaudelle, tulee asiasta mainita valmentajille ajoissa.

Kilpajoukkueet keväällä 2020:


JOUKKUEIKÄRYHMÄTASO
Baby Bombs9–12v (08–11 synt.)B-minit
Spirit Bombs10–13v (07–10 synt.)A-minit
Explosion12–15v (05–08 synt.)C-juniorit
Rockets12–15v (05–08 synt.)B-juniorit
Fire13–16v (04–07 synt.)A-juniorit
Grenadeyli 15v (05 ja aiemmin synt.)aikuiset


Klikkaamalla joukkueen nimeä löydät joukkuekohtaiset kuvaukset, treeniajat, kauden kustannusarviot sekä muut asiat. Kevätkautta koskevat kustannusarviot ovat suuntaa antavia, ja pidätämme oikeudet hinnanmuutoksiin. 

Kilpajoukkueet keväälle 2020 valittiin joukkuejaoissa 15.12. Jos tilaa löytyy, on mahdollista päästä mukaan myös kesken kauden. Jos kiinnostuit, olethan yhteydessä osoitteeseen jasenet@hameenlinnacheerteam.fi