Mitä on cheerleading?

Cheerleading on vauhdikas ja näyttävä kilpaurheilulaji, joka koostuu pyramideista, stunteista, permantoakrobatiasta ja kannustushuudosta. Lajiin liittyvät akrobaattiset osat sekä intensiivisyys tekevät siitä paitsi teknisesti vaikean, myös yleisölle yllätyksellisen ja viihdyttävän. Lajin suosio Suomessa on kasvanut viime vuosina räjähdysmäisesti.

Cheerleading on joukkuelaji, jossa harjoittelu tapahtuu noin 15-35 hengen ryhmissä. Laji vaatiikin siis harrastajiltaan sitoutumista, yhteistyökykyä ja pitkäjänteisyyttä määrätietoiseen harjoitteluun. Harjoittelussa nousevat vahvasti esille tekniikka, voima, vartalonhallinta, nopeus ja liikkuvuus, jotka kehittyvät kuin itsestään harjoittelun myötä.

Seuran tavoitteena on olla alueen merkittävin cheerleading -seura, joka tarjoaa turvallisia harraste- ja kilpailumahdollisuuksia kaikille lapsista aikuisiin.

Seurassamme joukkueet on jaettu eri ikä- ja tasoryhmiin, jotta harjoittelu olisi kaikille mukavaa, kehittävää ja turvallista. Nuorimpien harrastajien ryhmissä harjoitellaan vain matalia nostoja ja pyramideja, kun taas vanhemmat ja kokeneemmat harrastajat rakentavat korkeita pyramideja, ja huimissa heitoissa pyöritään ja kieritään eri suuntiin.

Kilpailutasoja on kuudella eri levelillä. Tasojärjestelmä on rakennettu niin, että se tukee lajitaitojen kehittymistä ja etenemistä oikeaan tahtiin. Tasot tarjoavat myös useita erilaisia kilpailumahdollisuuksia ja cheerleadingissa voi kilpailla harvakseltaan harrastemielessä tai tähdätä lajin SM-tasolle ja kansainvälisiin kilpailuihin. Cheerleadingia voi myös harrastaa ilman kilpailullisia tavoitteita, se on vauhdikas joukkueurheilulaji, joka sopii kaikille.


Hämeenlinna Cheer team ry

Hämeenlinna Cheer Team ry eli HCT on Hämeenlinnalainen cheerleadingseura, jossa on jo yli 300 jäsentä mukana. Seura aloitti toimintansa keväällä 2005 ja on siitä asti laajentunut, parin viimeisen vuoden aikana todella vauhdikkaasti. Toimintaamme kuuluu paitsi kilpailutoiminta, myös virikkeellisen harrastuksen tarjoaminen niille, joita kilpaileminen ei välttämättä erityisemmin kiinnosta.

HCT:ssä lajia voi harrastaa kolmella eri tavoitetasolla sillä joukkueita löytyy niille,

  • jotka haluavat harrastaa lajia ilman kilpailemista,
  • joita harrastemielellä kilpaileminen kiinnostaa
  • jotka tähtäävät lajin huipulle

Seuramme kaikkia joukkueita voit myös tilata oman yrityksesi juhliin esiintymään, tai hoitamaan esimerkiksi messuemännöintiä. Joukkueistamme löytyy myös reippaita tyttöjä ja poikia tekemään erilaisia talkootöitä.

Seuralla on yksi osa-aikainen työntekijä joka toimii seuratoiminnan kehittäjänä. Kuka tahansa on enemmän kuin tervetullut vapaaehtoisena  mukaan toimintaan hyväksi kokemallaan tavalla. Opastamme ja koulutamme kaikki halukkaat toimeensa.

Olemme kiitollisia harrastajien vanhemmilta saamastamme avusta ja tuesta!